Заловиха 65 хил. къса контрабандни цигари на Кулата

Задържани са двама румънски граждани

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Агенция „Митници“ съобщи, че вчера на ГКПП Кулата са иззети 65 хил. къса контрабандни цигари. Количеството е намерено в два автомобила, с които е направен опит за влизане в страната.  

Екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки в зоната за отговорност на ГПУ Петрич, селектират два леки автомобила с румънска регистрация - “Ситроен С4”, управляван от 41-годишен румънски гражданин, и лек автомобил “Ауди А6”, с водач 24-годишен румънски гражданин, който направил безуспешен опит да избегне проверката. При сканиране митническите служители виждат специално пригодени тайници на различни места в двата автомобила.

Двамата водачи са задържани и настанени в помещение за временно настаняване на задържани лица - ГПУ Петрич. Уведомена е районната прокуратура, случаят е поет от разследващ митнически инспектор при Митница Югозападна. Срещу мъжете са образувани досъдебни производства.
Цигарите и колите са иззети и оставени на съхранение на Митнически терминал – Кулата. Работа по случая продължава.

На 30 януари, в с. Братаница, обл. Пазарджик, при акция на служители от отдел „Митническо разузнаване“ на Митница Пловдив бяха открити 39 хил. къса цигари без бандерол.

Подкрепи Economic.bg