Започна ремонтът на още 25 км от пътя Батак-Доспат

Миналата година стартира рехабилитация на други близо 25 км

Започва основният ремонт на над 25 км от второкласния път Батак - Доспат, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Финансирането е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Символичната първа копка на обекта направиха Лазаринка Стоичкова, член на Управителния съвет (АС) на АПИ и Деница Николова, ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР).

Второкласният път не е ремонтиран повече от 40 години и с обновяването му ще се повиши безопасното пътуване на жителите на общините Батак и Доспат и на всички граждани, които искат да видят природните забележителности на района, коментира Деница Николова. Лазаринка Стоичкова добави, че очаква от строителите отговорно и прецизно изпълнение, защото няма да се прави компромис нито с качеството, нито със срока.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Виа конструкт Лот 25". В дружеството участват "Джи Пи Груп" ООД, "Агромах" ЕООД и "Автомагистрали Хемус" АД. Стойността на договора е 11,3 млн. лв. без ДДС, а срокът за завършване е 4 месеца. Надзор ще осъществява "Пътинвестинженеринг" АД. Договорът им е за 71,3 хил. лв. без ДДС.

Пътят Батак-Доспат е най-пряката връзка между областите Пазарджик и Смолян. Той осигурява и връзка с автомагистрала "Тракия" и пътя София - Пловдив. Миналата година започна изпълнението друга част от пътя Батак - Доспат, припомнят от АПИ. Общата му дължина е 24,812 км.

Коментари: 0