Започна ремонтът на пътя до границата с Македония

Проектът е за близо 15 млн. лв.

164 ~ 1 мин. четене

Почти 23.5 км републикански пътища до границата ни с Македония вече се ремонтират. Днес официално стартира рехабилитацията Благоевград - Станке Лисичково - ГКПП Македония, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Третокласната пътна мрежа ще се обнови със средства от от четвъртия етап на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Символична първа копка бе направена на изхода на Благоевград от заместник-областния управител Георги Баханов и директора на "Изпълнение на проекти по ОП "Регионално развитие" в АПИ. На церемонията присъстваха кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

С обновяването на пътя, който не е ремонтиран повече от 30 години, ще се съкрати времето и разходът за пътуване, което е от голямо значение за трафика, коментираха официалните лица при старта на проекта.

Проектът е на стойност 14.72 млн. лв., като съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 12.51 млн. лв. Строител на обекта е ДЗЗД "Обединение Агроинженеринг лот 40", а надзорът ще прави "Пътинвестинженеринг" АД. Договорът за строителство е за 14.1 млн. лв., а за надзор - 377.9 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg