Започна строежът на поредната дубайска перла

DAMAC Towers by Paramount струва 1 млрд. долара

264 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Поредният суперлуксозен проект в Дубай - DAMAC Towers by Paramount влиза във втора фаза - строеж, предаде CNN. Първият етап приключи с предварителната разпродажба на апартаменти, която се състоя на специално организирано събитие. Общата стойност на проекта е 1 млрд. долара и се очаква да бъде завършен до 2015 г.

Комплексът ще се строи съвместно от хотелската верига Paramount Hotel & Resorts и строителя на луксозни имоти - DAMAC Properties. Проектът ще се състои от 4 кули с височина 250 метра, в които ще се помещават хотели и луксозни жилища с хотелско обслужване. Като допълнително предимство се смята гледката към най-високата сграда в света до момента - Burj Khalifa.

Проектът предвижда кулите да бъдат свързани помежду си с площад на няколко нива, където ще са разположени търговски зони, барове, ресторанти, спортни съоръжения, басейни, детски площадки и други забавления и атракциони.

Проектът беше представен на туристическото изложение ITB в Берлин. В него ще Paramount Hotel & Residences има 540 апартамента, а DAMAC Maison - Paramount - над 1000.

Коментари: 0