Започва ремонтът на виадукта при 67-и км на „Тракия“

В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти, а в посока от София към Пловдив - в една лента

116 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Днес, 10 септември, започват строително-монтажните работи на виадукта при с. Церово при 67-и км от магистрала "Тракия". Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти, а в посока от София към Пловдив - в една лента.

През първите два дни от ремонтните дейности ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване.

Шофьорите могат да ползват алтернативен маршрут при км 61 и км 67 от АМ „Тракия".

В посока София - Пловдив алтернативният маршрут е:

- отклоняване от АМ „Тракия" при пътен възел „Мирово" - по главен път I-8 София - Пловдив и се преминава през Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември отклоняване по път III-8402 Септември - Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Церово" и включване в АМ „Тракия".

В посока Пловдив - София алтернативният маршрут е:

- отклоняване при пътен възел „Церово" по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово" и включване в АМ „Тракия".

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти.

В момента се извършва и ремонт на пътната настилка на виадукта при с. Елешница от АМ „Хемус" - от км 4+150 до км 8+050. До 11 октомври т. г., ще бъде затворено изцяло лявото платно /посока Варна - София/ и движението се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Поради очаквания по-голям трафик в периода 6-8 септември шофьорите е необходимо да спазват въведените ограничения и временни организации на движението, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция.

Подкрепи Economic.bg