Земеделският министър сменя шефове във фонд "Земеделие"

Смените не са нито на религиозен, нито на полов, а единствено на професионален принцип, увери Димитър Греков

124 ~ 1 мин. четене

Промени в ръководствата на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) и други ключови агенции в земеделското министерство подготвя министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Това е казал самият той пред "Стандарт". Рокадите по върховете на ДФЗ се очаква да бъдат огласени до дни, като най-вероятно ще бъдат сменени зам.-директорите на Разплащателната агенция. Засега изпълнителният директор на Фонда Румен Порожанов остава на поста си.

"Смените не са нито на религиозен, нито на полов, а единствено на професионален принцип. Някои хора малко са поизморени, имат нужда от почивка, други имат други виждания", обясни Греков. Най-вероятно ще има промени в на шефовете на някои дирекции. "Но всички хора трябва да са спокойни за следващите четири години. Техният професионализъм ще бъде оценен", категоричен бе земеделският министър.

Той обаче не съобщи имената на новите началници в Разплащателната агенция. "Изключително много държа на потенциала, който се е създал във времето, и се търси възможност да се предложи работа на освободените директори, която да отговаря на специалността им", коментира още Греков. Според него не е най-важното да смениш човека. "Важното е с този, който дойде или който остане, да гледаме в една посока. Когато има такова виждане, човекът толкова няма значение, нито полът му, нито религията му", заключи Димитър Греков.

Подкрепи Economic.bg