Златото тръгна бавно нагоре

В Ню Йорк цената остана почти без промяна - 1,620.10 за тройунция

Стойността на златото нараства за трети пореден ден след седмица на спад. Платината нарасна до пет-седмичен връх след сътресенията в производството в мина в Южна Африка.

Златото се повиши с 0,2% до 1,618.52 долара за тройунция и до 1,617.90 долара в Сингапур. Цената е с 0,1% по-ниска за цялата седмица. В Ню Йорк цената остана почти без промяна - 1,620.10 щатски долара за тройунция.

Докато жилищните разрешителни в САЩ нараснаха до най-високото си ниво от август 2008 г. насам, безработните се увеличават с 2000 до 366,000 през седмицата. Безработицата в страната е над 8 на сто.

"Икономическото възстановяване на САЩ все още е доста мъгливо", заяви Гавин Уенд, основател и главен анализатор на ресурсите в Mine Life Pty в Сидни. "Там няма особено голям икономическия растеж. Виждаме някои светли петна, които обаче веднага се превръщат в проблем, след като станат ясни данните за безработицата или икономическото състояние".

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще подкрепи ЕЦБ в борбата за по-ниски разходи по заемите на задлъжнелите страни.

Коментари: 0