Абрамович изкупува съседни къщи в Ню Йорк

Милиардерът ще изгражда мегаимение

Абрамович изкупува съседни къщи в Ню Йорк
Руският милиардер Роман Абрамович e на път да се сдобие с мегаимение в Ню Йорк, след като изкупи акупил няколко съседни къщи на една улица, за да го обедини в една, съобщава Daily Mail.

Наскоро милиардерът е закупил сграда на адрес 11 E. 75th St. с площ 882 кв. метра, като за нея е броил 29.7 млн. долара през октомври. Продавачът на дома не е знаел, че купувач е Абрамович и признава, че ако е знаел, е щял да поиска повече пари.

През декември Роман Абрамович се сдоби и с още една къща, само две врати по-надолу на улицата за 18.3 млн. долара. Тя е по-малка - с площ - 676 кв. метра. Между тези двете къщи има два имота, собственост на двойката Марк и Лори Файф, които казаха, че водят преговори с руснак. Файф е основател на En Trust Capital. Той е купил дома през 2000 година. По онова време тя е струвала 7.4 млн. долара, но днес цената би била около 20 млн. долара.

Преди време Абрамович бе харесал къща в Манхатън за 75 млн. долара, но в последния момент богата вдовица, която я продаваше отказа офертата му, като мислеше, че ще може да измъкне повече пари от него.

Коментари: 0