Абрамович прави най-голямото имение в Манхатън

Четири имота са прехвърлени на бившата му жена, така че не могат да бъдат отнети от правителството като част от санкции

Абрамович прави най-голямото имение в Манхатън
Руският милиардер Роман Абрамович има големи планове за новия си дом в Манхатън. Той планира да комбинира три исторически къщи на Източна 75-та улица в Горен Ийст сайд в един имот от 31 500 кв. фута, което ще бъде най-големият еднофамилен дом в Манхатън. 

Абрамович започна да купува къщи на 75-та улица между Пето авеню и Мадисън Авеню през 2014 г. Смята се, че разходите за обновяване на сградите могат да достигнат 100 млн. долара. Милиардерът вече е платил общо 90 милиона долара за сградите.

Миналия месец Абрамович прехвърли делата на имотите на номера 9, 11 и 13 на Източна 75-а улица на бившата си съпруга Даша Жукова за 74 млн. долара. Четвърта градска къща на номер 15 на същата Източна 75-а улица също е прехвърлена на Жукова за 16,5 милиона долара. Тази градска къща първоначално е била предвидена като част от обновяването на мегаимението, но вече не е част от плана. 

Абрамович е изправен пред санкции от правителството на САЩ поради близките му връзки с руския президент Владимир Путин. Жукова е натурализиран гражданин на САЩ, така че като водещи се на нейно име, имотите не могат да бъдат отнети от правителството на САЩ.

Руският милиардер има намерение да изгради мегаимение в Ню Йорк от години. Още през 2014 г. той се опита да купи имението Berwind, триплекс от 15 000 кв. фута на Пето авеню. Собственикът обаче отказа да продаде имота на руския олигарх. През 2015 г. руснакът започна да купува имотите на Източна 75-а улица.

Плановете за къщата за шест етажа включват 12 бани, закрит и открит басейн и двуетажен атриум, който ще служи като художествена галерия. 

Домът на Абрамович ще бъде по-голям от имението "Грация" (дом на кмета на Ню Йорк) и имението на губернатора на Олбъни. И двата имоти са по 20 000 кв. фута

Предвидено е да бъдат изградени и два асансьора, винарска изба, две кухни и сауна. Шестият етаж ще бъде с градина на покрива и открита трапезария. 

На 4 500 кв. фута на четвъртия етаж ще бъде разположена почти изцяло основната спалня, банята към нея и пет килера. 

На петия етаж ще има още четири спални, четири санитарни възела, две учебни зали и игрални зали.
Коментари: 0