Адвокат: Присъдата на Иванчева е прецедент след 1989 г.

По всяка вероятност тя ще бъде ревизирана на по-горни инстанции

Адвокат: Присъдата на Иванчева е прецедент след 1989 г.
4232 ~ 1 мин. четене
Присъда от 20 години затвор за поискан подкуп, каквато получи бившият кмет на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, не е давана след 10 ноември 1989 г. По всяка вероятност ще има ревизия на по-горни инстанции. Това каза адвокат Людмил Рангелов в ефира на БНТ тази сутрин.

Вчера Иванчева бе осъдена на първа инстанция на 20 години лишаване от свобода и 10 хил. лв. глоба. Смятаните за нейни съучастници – Биляна Петрова и Петко Дюлгеров получиха съответно по 15 и 12 години затвор. 

Предстои те да обжалват присъдите си на по-горни инстанции. 

„Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо не е така, то не е убедено в нейната справедливост”, коментира Рангелов, който обръща внимание и на това, че представителите на държавното обвинение са си позволили доста приказки по отношение на това дело. „Това не беше редно”, смята адвокатът.

„Времето, в което подсъдимата стоя пред сградата на министерство на спорта - никой не е държан публично и представян пред медиите толкова дълго”, изтъкна още той.

Според него ще има ревизия на присъдата в горните инстанции. „Може да се стигне и до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения”, каза адвокатът.

Коментари: 0