Airbnb постепенно загърбва кризата

Резервациите на платформата скачат с 52% през първото тримесечие

Airbnb постепенно загърбва кризата

Снимка: Pixabay

248 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb победи очакванията на инвеститорите относно резервациите и приходите през първото тримесечие. Неочаквано добрите резултати дават заявка, че компанията оставя COVID кризата зад гърба си. Подемът се дължи на разхлабването на ограничителните мерки в редица страни, както и на ускоряването на ваксинационните кампании, предава Reuters.

От Airbnb заявиха, че брутните резервации са скочили с 52% до 10.29 млрд. долара за първите три месеца на 2021 г., надвишавайки прогнозите на анализаторите за 6.93 млрд. долара.

За гости, които са на възраст 60 и повече години в САЩ, които бяха сред първите ваксинирани, търсенията на нашата платформа за лятно пътуване се увеличиха с повече от 60% между февруари и март 2021 г.“, посочват от платформата. 

Базираната в Сан Франциско компания очаква приходите през второто тримесечие да се върнат до предпандемичните стойности, тъй като международните полети вече са по график.

За да преодолее кризата, Airbnb се насочи към това да отдава имоти за по-дълъг престой, превръщайки ги в хоум офиси. От компанията заявиха, че най-голям скок в резервациите е отчетен във Великобритания. През последната национална блокада е регистриран голям интерес от хора, които търсят по-просторни жилища извън големите градове, откъдето да работят.

Приходите на Airbnb са нараснали с 5.4% до 886.9 милиона долара през първото тримесечие, надхвърляйки прогнозите за 714.4 милиона долара. Свежият капитал и оптимизацията на разходите спомогнаха за намаляване на общите загуби на Airbnb до 59 млн. долара от регистрираните година по-рано 334 милиона долара.

Коментари: 0