Airhelp класира най-лошите авиокомпании на 2019 г.

Британски превозвачи се окичват с тази титла

Airhelp класира най-лошите авиокомпании на 2019 г.
3674 ~ 2 мин. четене
Компанията за компенсации при пътуване с въздушен транспорт Airhelp представи традиционната си класация на най-добрите и най-лошите авиокомпании в света. 

Тя класира 72 превозвача по няколко различни критерия - време на изпълнение (колко полета излитат и кацат в рамките на до 15 минути от планираното време); качество на услугите (отбелязано от повече от 40 000 потребители по целия свят); и обработка на искове (доколко авиокомпаниите реагират, когато нещата се объркат и пътниците предявят обезщетение).

EasyJet и Thomas Cook са обявени за най-лошите авиокомпании в света в подреждането за 2019 година. Двата британски превозвача са събрали само 5.29 и 5.26 точки от 10 възможни, съответно.
Ryanair също е в дъното на класацията, като петата най-лоша авиокомпания - на 68-о място с общ резултат 5.6.

Участващите авиокомпании и авиационната индустрия на Обединеното кралство оспорват констатациите.

Говорител на easyJet каза пред The Independent: „През 2018 г. повече от 91% от полетите на easyJet са пристигнали в рамките на час от планираното време и ние непрекъснато се фокусираме върху точността и грижата за клиентите, които са важни за нашите пътници".

Говорителката на Thomas Cook Airlines добави: „Този доклад не е реален измерител и идва от компания, която печели от компенсациите на клиентите си. Когато клиентите идват при нас с искания за закъснение на полета, ние плащаме своевременно, директно и изцяло".

Най-добрите

Qatar Airways е коронована за най-добрата авиокомпания в света според доклада; Катарският национален превозвач има 8,23 от 10 възможни точки, поставяйки я твърдо начело пред American Airlines и Aeromexico, които се нареждат на второ и трето място.

Emirates се класират на 10-о място, но имат най-висок резултат за качество на услугите (8.9).

Друга популярна нискотарифна авиокомпания, която лети до България - Wizz Air, е класирана на 22-ро място с резултат 7.65 точки.

Цялото подреждане може да намерите на сайта на Airhelp.
Коментари: 0