Акциите на Tesla скочиха с 20% за един ден

Илон Мъск забогатя с 25 млрд. долара след вчерашното пазарно рали и отново е близо до първото място в класацията на най-богатите в света

Акциите на Tesla скочиха с 20% за един ден

Снимка: Wallpapertip

1952 ~ 1 мин. четене

Акциите на Tesla Inc. поскъпнаха s 20% вчера, което е най-голямото дневно нарастване от февруари 2020 г. Положителната сесия сложи край на петдневна поредица от загуби и се дължи на оптимистичните продажби на автомобили в Китай. Сесията във вторник завърши при ръст от 19.64% до 673.6 долара за акция.

Ралито във вторник добави 106.1 млрд. долара към пазарната стойност на компанията, което е най-голямото еднодневно увеличение в историята ѝ. Същевременно директорът на компанията Илон Мъск добави към състоянието си 25 млрд. долара и отново е близо до върха в класацията на най-богатите хора на планетата със състояние от 174 млрд. долара.

MarketWatch изчислява, че само дневното увеличение в капитализацията на Tesla се равнява на общата пазарна оценка на Ford Motor Co. и General Motors Co.

Резултатът на компанията за електрически автомобили от вчера е третият най-голям в историята на пазарите. Tesla се представи и най-добре в индекса S&P 500, който се покачи с 1.42%.

Цената на акциите на компанията беше подкрепена от данните за продажбите в Китай. Местната асоциация за леки автомобили (CPCA), че през февруари са реализирани 18 318 електрически коли с марката Tesla, което е 18% нарастване спрямо януари.

Вчерашното добро представяне идва и след един месец на загуби, за който компанията изтри 250 млрд. долара от пазарната си капитализация. Потъването започна след залогът на Илон Мъск на биткойн, който също претърпя крах през февруари.

Акциите на Tesla са поскъпнали с 454% през последните 12 месеца.

Коментари: 0