Акциите на Tesla паднаха с 9% след „напушеното“ интервю на Мъск

Изпълнителният директор на компанията даде интервю, пушейки марихуана

Акциите на Tesla паднаха с 9% след „напушеното“ интервю на Мъск
9666 ~ 1 мин. четене
Днешната американска търговия започна трагично за производителя на електрически автомобили Tesla Inc. Книжата на компанията се сринаха с над 9% при отварянето на търговията, като в последствие имаше лека корекция нагоре. В 18 ч. българско време акциите на Tesla се търгуваха с 6% надолу при цена от 263 долара за брой.

Рухването се случи веднага след скандалното уеб интервю на главния изпълнителен директор Илон Мъск, което той даде за комедианта Джо Роган. По време на живото предаване се виждаше как милиардерът пуши марихуана в ефир. В продължение на два часа и половина Мъск и водещият обсъдиха много теми – от бъдещето на изкуствения интелект до социалните медии.

Пушенето на трева в Калифорния е позволено, напомни на няколко пъти водещият. Мъск добави, че почти никога не пуши. „Не съм регулярен пушач“, каза Мъск. „Всъщност, не виждам никакъв ефект... не намирам, че това е много добро за производителността“, добави той.

Поведението на Мъск притеснява инвеститорите, а странното му поведение според някои се дължи на употребата на наркотици и безсънието. Миналия месец той шокира всички, като обяви в Twitter, че е намерил инвеститор, който е готов да плати за свалянето на Tesla от борсата при цена на акциите от 420 долара за брой. Малко по-късно той съобщи, че се отказва от тази идея.
Подкрепи Economic.bg