Alibaba отваря първия си търговски хъб за е-търговия в Европа

Чрез него европейски компании ще могат да продават продуктите си в Китай

Alibaba отваря първия си търговски хъб за е-търговия в Европа

Снимка: Alibaba Group

Alibaba влезе в партньорство с белгийското правителство в сряда, за да създаде търговски център, който има за цел да помогне на компаниите в страната да продават продукти в чужбина.

Белгия е първата европейска страна, която се присъедини към електронната платформа за световна търговия (eWTP) - инициатива, предложена първоначално от съоснователя на Alibaba Джак Ма през 2016 г. Планът е да се помогне на малките и средни предприятия да продават продукти в чужбина , нещо, което за тях традиционно е сложно и скъпо.

Като част от инициативата Alibaba открива склад под логистичната си дъщерна компания Cainiao в Лиеж, Белгия. Това ще помогне на предприятията в Европа да транспортират стоки до Китай.

Този ход е част от ангажимента на Alibaba да помогне за вноса на качествени стоки от цял свят за Китай през следващите пет години.

Малайзия и Руанда също създадоха електронни търговски центрове като част от инициативата eWTP.

"Ние твърдо вярваме, че в рамките на eWTP ще отворим огромния потенциал на европейските предприятия да се възползват от предимствата на глобалната трансгранична търговия, особено на китайския пазар, където търсенето на европейски стоки е високо", заяви Даниел Джанг, главен изпълнителен директор на Alibaba.
Коментари: 0