„Алтерко“ продава телекомуникационния си бизнес в Азия

Българската технологична компания е получила предложение на стойност 2.1 млн. евро

„Алтерко“ продава телекомуникационния си бизнес в Азия

Снимка: Alterco/Facebook

752 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската технологична компания „Алтерко“ АД продава телекомуникационния си бизнес в Азия. Към дружеството е отправена индикативна оферта за придобиване на участието му в дъщерните дружества ALLTERCO PTE (Сингапур), ALLTERCO SDN (Малайзия) и ALLTERCO Co., Ltd. (Тайланд). Офертата е отправена от сингапурската компания Skylight Venture Capital Pte. Ltd., като предложената цена от 2.1 млн. евро е обект на преговори след провеждане на дю дилиджънс.

Новината, публикувана от компанията през информационната система на Българската фондова борса, идва три седмици, след като компанията обяви навлизането си в Китай. Дъщерното дружество в Шънджън, където е концентриран производствения процес на „Алтерко“, трябва да оптимизира логистичния процес в азиатския регион.

„Алтерко“ работи в сектора на продуктите за автоматизация на дома. Тя стои зад брандовете за „умни“ устройва MyKi и Shelly и през 2020 г. е регистрирала рекордни продажби - над 1.6 млн. продадени продукта в над 100 държави по целия свят.

През мината година дружеството се листна на БФБ. Печалбата на компанията за 2020 г. достигна 13.9 млн. лв., което е ръст от 94% на годишна база. Консолидираните приходи достигнаха 46.8 млн. лв., при 91% увеличение на приходите от продажби на IoT устройства на стойност 40.2 млн. лв.

Коментари: 0