Американските акции падат втори пореден ден

Петролът губи позиции, след като в Индия има опасност от налагането на нови COVID мерки

Американските акции падат втори пореден ден

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции паднаха за втори пореден ден, докато силното представяне на корпоративните приходи за първото тримесечие на годината не успяха да подкрепят индексите. Много инвеститори смятат, че голяма част от оптимистичните резултати в приходите до голяма степен вече са отразени в цените на акциите, които през последните няколко седмици поставяха рекорд след рекорд.

Тревожното нарастване на глобалните заразени с COVID-19 също предизвика опасения за възстановяването. Световната здравна организация предупреди, че инфекциите достигат най-високото си ниво в пандемията.

Dow Jones се понижи с 0.8%, докато S&P 500 падна с 0.7%. Европейските акции се разделиха с повече от 2% от стойността си.

Петролът падна във вторник, поради опасенията от скок на заразени в Индия и вероятността страната да наложи ограничителни мерки.

Акценти днес

Потребителски цени  – Великобритания и Канада

Акцентът за деня ще падне върху данни за изменението в потребителските цени във Великобритания и Канада. Очакванията на месечна база потребителските кошници в двете страни да са скочили със съответно 0.4% и 0.6%. Също така BoC ще вземе решение днес къде да постави своя основен лихвен процент, като очакванията са той да остане непроменен.

Инструмент на фокус

Netflix – Дневна

 Компанията представи своите приходи за първото тримесечие на 2021. Въпреки, че приходите за акция надминаха очакванията, рязък спад в абонаментите от началото на годината и промяната в бъдещите потоци на абонаменти спрямо вижданията на компанията натежа на цената на акциите след затварянето на търговската сесия. След затварянето акциите спаднаха с над 11%, като очакванията ни са низходящото движение да остане ограничено над образуваната линия на подкрепа.

EUR/CAD – Дневна

Валутната двойка изглежда промени посоката на движение през последните няколко сесии, след като не успя да се задържи под образуваната линия на подкрепа от предходни дъна. Цената направи успешен пробив на 200 ЕМА, като волатилността на валутната двойка ще бъде значително по-висока от нормалното през днешната сесия, след като Канада и Великобритания ще публикуват данни за потребителските цени.

Palladium – Дневна

Паладият потвърди техническа фигура възходящ триъгълник и се покачи до над 2 850. Възходящото движение се забави през последната сесия, като очакванията ни са корекцията да продължи до горната граница на триъгълника, която вече се явява като ниво на подкрепа или 25 периодната експоненциална средна.

Germany 30 – 8 часова

Немският индекс се намира в силен възходящ тренд от разпродажбите около пандемията миналата година. През последните няколко сесии цената не успя да постави по-високи върхове, като образува низходяща тренд линия. Цената рязко се понижи през изминалата сесия, като направи успешен пробив на образуваната линия на подкрепа.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0