Американските военни вече ще използват iPhone 6s

Устройствата на Apple заменят тези на Samsung

Американските военни вече ще използват iPhone 6s

Армията на САЩ подготвя смяна на екипировката си. Очаква се новият войнишки комплект да бъде Tactical Assault Kit, а към него да се присъедини смартфонът на Apple iPhone 6s. Той ще бъде основна част от екипирането на военните и ще замени досегашните устройства на Samsung.

В момента армията използва именно основно конкурентните на Apple смартфони от Samsung. Те са специално пригодени към екипировката на Nett Warrior, съобщава technews.bg

Военните изтъкват няколко основни предимства на iPhone 6s, които използват като аргументи за смяната на техниката. Според тях устройствата на Apple работят по-плавни и по-бързо. Освен това те не работят със системата на Android. Samsung работят именно с нея и по думите на армейските специалисти понякога увисват и се нуждаят от често презареждане. 

Техниката, обслужваща военните части се разработва, одобрява и използва по-дълго, в сравнение с потребителската електроника. По всичко личи, че смартфонитe на база Android вече са остарели и не отговарят на съвременните нужди на военните. 

Коментари: 0