Ананиев: Безвремието в здравеопазването приключи

С този бюджет осигуряваме достъпно и качествено здравно обслужване, каза здравният министър

Ананиев: Безвремието в здравеопазването приключи

Снимка: Economic.bg/Архив

Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това каза здравният министър Кирил Ананиев след приемането на бюджета на НЗОК за 2019 г., цитиран от „Фокус“. „От днес българските граждани вече имат своя здравен бюджет за следващата година, който е много по-добър от настоящия“, обяви той.

„С този бюджет осигуряваме достъпно и качествено здравно обслужване. Това се постига не само с допълнителните 400 млн. лв., а и чрез въвеждане на новите медицински стандарти“, посочи министърът и допълни, че с бюджета се създават предпоставки за по-добър и ефективен контрол в системата на здравеопазването.

„Ясно се регламентират контролните правомощия на институциите за последващ контрол“, заяви Кирил Ананиев. „Поставяме ясни правила и принципи на функциониране на системата, така че да подготвим плавен преход към преструктуриране на здравноосигурителния модел с цел елиминиране и преодоляване на настоящите му недостатъци“, обясни здравният министър. „Следва да постигнем прозрачност на плащанията в здравната система и по-качествено лечение на българските граждани“, каза още той.
Коментари: 0