Ананиев подписа заповедта, с която се блокира влизането и излизането от София

Забраната е в сила от днес и е валидна до второ нареждане

Ананиев подписа заповедта, с която се блокира влизането и излизането от София

Снимка: МС

6578 ~ 1 мин. четене

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповедта, с която се блокира влизането и излизането от София. Новите разпоредби са в сила от днес, 17 април и ще важат до второ нареждане. Припомняме, че снощи късно вечерта по предложение на Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев да издаде заповед да се затвори столицата от утре, 00.00 ч. на 17 април.

С днешната заповед официално се забранява влизането и илизането от София на почти всички коли. Изключение има само за аварийните автомобили на електроразпределителните дружества и на ВиК дружествата, както и на тези, които се занимават с интернет разпространение и телевизионно разпространение на програми. 

Това ограничение не важи и за служебните автомобили, които превозват работници и е необходимо да влязат или излязат от София, за да стигнат до работните си места. Както и за товарни превози. Те обаче трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт.

Гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил се допуска влизане и излизане от територията на град София в интервалите сутрин от 6 до 8 часа и вечер от 18 до 20 ч. Декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя, става ясно от заповедта на здравния министър.

Подкрепи Economic.bg