Ангелкова: Нямам обяснение за действията на Валери Симеонов по морето

Според министъра на туризма вицепремиерът няма основания да коментира ситуацията със заведенията в „Слънчев бряг“

Ангелкова: Нямам обяснение за действията на Валери Симеонов по морето
1096 ~ 2 мин. четене
Министърът на туризма Николина Ангелкова определи обвиненията на Валери Симеонов срещу нея за защитаване на определен кръг интереси по Черноморието като внушения. "Категорично не защитаваме интересите на групировки. Аз няма какво да коментирам думите му, има сезирана прокуратура и подкрепям всяка една проверка", коментира тя в ефира на bTV.

Ангелкова акцентира, че няма неправомерно заградена площ на плаж „Какао“, каквито твърдения направи вицепремиерът. „Думите му са абсолютно погрешни и не разбирам на какво основание коментира. Извършихме няколко проверки – изцяло са спазени изискванията на действащото законодателство“, каза тя.

Ангелкова акцентира, че приоритетът на правителството е развитие на устойчивия туризъм и това е политиката, която се следва. Тя засегна темата и за къмпингуването и казуса с плаж "Корал". "Трябва да има хубави къмпинги и да осигурим добри условия за къмпингуване", каза Ангелкова и добави, че на плажа няма как да се разположат палатки.

Според протестиращи граждани обаче къмпингуването на плажа е позволено от закона, въпреки че на много от тях са им били съставени актове за незаконно пребиваване. Хората посочиха също, че министерството трябва да се грижи за плажовете, които не се отдават на концесия, а "Корал" не се почиства, няма и изграден път.

Ангелкова на свой ред отговори, че част от средствата от концесиите на плажовете се отделят за поддръжката и почистването на всички плажове. Според нея трябва да се развива къмпингуването, но преди това трябва всички засегнати страни да започнат преговори.

Припомняме, че Симеонов нападна Ангелкова, че защитава частни „мутренски интереси“ по повод заведенията в курорта „Слънчев бряг". Проверката обаче на нощните заведения на плажа в курортния комплекс не установи нарушения.

Не защитавам интереси на групировки, отсече Ангелкова. "Няма какво да коментирам думите на Валери Симеонов, има сезирана прокуратура и подкрепям всяка една проверка", посочи министърът на туризма.
Вицепремиерът е категоричен, че заведенията на плажа са заградили площ, която не е позволен да използват. "Думите му са абсолютно погрешни и не разбирам на какво основание коментира", информира Ангелкова.

„Извършихме няколко проверки - изцяло са спазени изискванията на действащото законодателство“, увери тя.

Николина Ангелкова няма обяснение за акцията на Симеонов срещу тези конкретни заведения и нападките му към нея. Тя е категорична, че стриктно се спазва действащото законодателство.
Подкрепи Economic.bg