Ангелов: До обяд ще решим дали да възстановим „зелените коридори“

По препоръка на премиера Бойко Борисов

Ангелов: До обяд ще решим дали да възстановим „зелените коридори“

Снимка: Красимир Свраков

Пуснатите и скоро след това спрени „зелени коридори“ за ваксинация може отново да бъдат отворени, като решението за това ще бъде взето днес до обяд. Повторното им стартиране бе заръчано на здравния министър Костадин Ангелов от премиера Бойко Борисов в неделя, когато пристигна нова пратка ваксини. 

Ваксини срещу коронавирус

Бавният темп на ваксинация в България накара властите да пуснат т.н. „зелени коридори“, за да дадат възможност на по-широк кръг хора, извън приоритетните за правителството групи, да се имунизират срещу коронавируса. Освен гъстите опашки обаче това доведе и до бързото изчерпване на наличните дози от фармацевтичните препарати.

Междувременно проблемите с доставките продължават и така се стигна до прекратяване на кампанията по масова ваксинация. 

Тази сутрин в страната пристигнаха 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca, които вече се разпределят към 28-те регионални здравни инспекции в страната. Утре се очакват други близо 22 000 бройки от препарата на Pfizer/BioNTech. 

Днес ще вземем решение за пускането на зелените коридори. Интересът е изключително голям. До обяд ще преценим възможно ли е, или не“, коментира Костадин Ангелов, който днес посети УМБАЛС „Пирогов“ заедно с премиера Бойко Борисов.

Коментари: 0