АПИ: Ако не вали, пътят Бургас - Слънчев бряг ще е готов до лятото

На обекта се работи с бързи темпове за изграждане на четирилентовия път, отбелязват от агенцията

АПИ: Ако не вали, пътят Бургас - Слънчев бряг ще е готов до лятото

Снимка: МРРБ

"Ако в следващите месеци не паднат много дъждове, които да възпрепятстват качественото изпълнение на предвидените строително-монтажни работи, сме амбицирани за летния сезон почиващите в Слънчев бряг, Несебър и останалите курортни селища, да пътуват по четирилентов път".

Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, който провери напредъка на строителните работи на път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие, и на обходния път на Ахелой. 

По думите му на обекта се работи с бързи темпове и изпълнението на моста над река Ахелой е напреднало значително, както и останалите строителни дейности. 

Всяка седмица екипите на АПИ и на изпълнителите провеждат съвещания на обекта, за да може всички текущи въпроси да се решават веднага, за да се скъси максимално строителният график и обектите да бъдат завършени колкото се може по-бързо, отбелязват от пресцентъра на Пътната агенция. 

След изграждането на второто платно в участъка между Ахелой и Поморие път I-9 Слънчев бряг – Бургас ще бъде с две отделни платна с по две ленти за движение в посока, а обходът на град Ахелой ще осигури преминаването на транзитния трафик.

Коментари: 0