АПИ стартира процедурата за строителен надзор на последните 88.9 км от „Хемус“

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 21.4 млн. лв. без ДДС

АПИ стартира процедурата за строителен надзор на последните 88.9 км от „Хемус“

Снимка: Economic.bg/Архив

1452 ~ 2 мин. четене

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на строителния надзор при изграждането на последните 88.9 км от АМ „Хемус“. Това е отсечката между 222-ри и 310-ти километър, след връзката с пътя Русе – Велико Търново и до строящия се в момента участък Белокопитово – Буховци. 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е малко над 21.4 млн. лв. без ДДС, съобщиха от АПИ, като обясниха, че тя е разделена на три части.

Първата част е за надзор при строителството на участък 7 от „Хемус“, който е с дължина 43.6 км. Той започва при 222-ри км след пресичането на автомагистралата с път I-5 Русе - Велико Търново и завършва при 265-и км при пресичането с път II-51 Бяла - Търговище. Прогнозната стойност за надзора на този участък е 10.49 млн. лв. без ДДС.

Втората част от обществената поръчка за надзор е за участък 8 от аутобана, който е с дължина 33.5 км. Отсечката е от пресичането с път II-51 Бяла - Търговище до връзката с път II-49 Търговище – Разград, а индикативната стойност за обособената позиция е малко над 8 млн. лв. без ДДС.

В последната трета част на поръчката е включен 11.9-километровият участък от магистралата, който започва от пресичането с път II-49 и завършва при изграждащия се в момента участък Белокопитово - Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102. Прогнозната стойност за неговият надзор е 2.88 млн. лв. без ДДС.

Крайният срок за подаване на офертите е 30 юли, уточняват от АПИ. Припомняме, че в края на декември 2019 г. пътната агенция възложи на дружеството „Автомагистрали“ АД строежа на участъците 7, 8, 9 на автомагистралата. Договорът е на стойност 1.15 млрд. лв. без ДДС.

Подкрепи Economic.bg