Apple може би разработва Face ID и за Mac

Функцията може да бъде налична най-рано след като Apple замени чиповете на Intel със собствени

Apple може би разработва Face ID и за Mac

Снимка: Unsplash

464 ~ 1 мин. четене

Много модели iPhone и iPad позволяват отключване на устройството само с лицето на собственика с помощта на функцията Face ID. На Mac устройствата обаче все още трябва да бъде въвеждана парола или да бъде използван пръстов отпечатък с Touch ID.

Но кодът, за който се съобщава, че е открит в най-новата бета версия на macOS Big Sur, предполага, че скоро и функцията Face ID може да дойде при Mac устройствата.

Кодът в бета версията се отнася до кодовото име на Apple за камерата TrueDepth, според изданието 9to5Mac. Камерата TrueDepth е това, което позволява използването на Face ID на устройства като iPhone 11 и iPad Pro. Съобщава се, че в кода има и фрагменти, споменаващи термините „FaceDetect“ и „BioCapture“, което сочи към биометрично разпознаване на лицето.

Според Engadget функцията може да бъде налична най-рано след две години - когато Apple замени чиповете на Intel със собствените си процесори. Една от технологиите, които захранват Face ID, е Neural Engine. Intel чиповете обаче нямат технологията, но Apple вече потвърди, че компютрите ѝ с Apple чипове ще имат въпросния Neural Engine като този в мобилните ѝ устройства.

Подкрепи Economic.bg