Apple може да покаже нов по-евтин iPhone до дни

Въпреки пандемията от коронавирус

Apple може да покаже нов по-евтин iPhone до дни

Снимка: Unsplash

2711 ~ 2 мин. четене
Избухването на коронавирусната пандемия разбърка плановете на всички. Някои смартфон производители обаче са решени да пренебрегнат ситуацията и да представят дългоочакваните си нови устройства. Преди броени дни това направи Huawei със своите телефони от премиум серията P40, а сега изглежда и Apple ще последва този пример. 

Макар и без да организира традиционно физическо събитие компанията явно подготвя дебюта на дългоочаквания iPhone 9 – при това скоро. 

Подсказка за това се оказаха предварителни снимки на калъф, на който личи надписа “нов 4.7-инчов iPhone, 2020”. По всичко личи, че става дума за наследника на бюджетния iPhone SE, който според слуховете ще се наименова iPhone 9. 

Калъфите са разпратени до търговци на дребно като Best Buy, източник на снимката, достигнала до 9to5Mac. Според информацията магазините са получили кейсовете, но с изричната инструкция да не ги пускат в продажба преди 5 април 

Подобно зареждане с атрибути обикновено се случва непосредствено преди пускане на устройство. 

Малко вероятно е Apple да представи новия си iPhone на 5 април, което е неделя, пише 9to5Mac. Възможно е обаче това да се случи преди това или евентуално следващата седмица. 

Слуховете от преди избухването на коронавирусната пандемия гласяха, че второто поколение евтин iPhone ще дебютира тъкмо в края на март. Впоследствие се заговори за отлагане заради кризисната ситуация по света в момента. 

Независимо от името му – дали iPhone 9, или SE2 – за бъдещото устройство се прогнозира, че ще има 4.7-инчов дисплей с Touch ID и процесор A13, а дизайнът ще много подобен на iPhone 8. Тиражира се и слухът, че Apple може да пусне „плюс“ версия на телефона, по подобие на iPhone 8 Plus. 

Начална цена за iPhone 9 се очаква да е 399 долара.

Коментари: 0