Apple открива клиники с „най-добрата здравна грижа“ за служителите си

Компанията има амбиции да допринесе за здравеопазването чрез своите технологични услуги

Apple открива клиники с „най-добрата здравна грижа“ за служителите си

Снимка: БТА

524 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Apple обяви, че пуска здравни клиники специално за своите служители тази пролет. Те ще се наричат AC Wellness и освен наетите в компанията ще обслужват и техните семейства, твърдят източници, запознати с плановете. 
Засега в инициативата влизат две лечебни заведения в окръга Санта Клара, където се намира седалището на Apple в Купертино. Очаква се, че тя да се разпространи в бъдеще. 
Вече работи и сайтът на новата услуга acwellness.com. В него могат да се намерят повече подробности за новата програма за насърчаване на здравословен начин на живот. Там са обявени и свободните работни места, сред които лекари, треньори, навигатори и служители в лаборатория. 
Новината идва месец, след като Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan Chase & Co. обявиха, че стартират съвместно здравно дружество. 
Усилията на гигантите всъщност потвърждава тяхното стратегическо мислене. Опитът сочи, че инвестицията в по-добри здравните услуги води до по-малко разходи – превенцията е по-евтина от самото лечение. 
 
Ежегодно проблемите със здравето вадят около 69 млн. служители от работния процес в САЩ. Статистиката показва, че това коства на бизнеса около 260 млрд. долара пропуснати ползи, пише  CNBC. 
Що  се отнася до Apple, инициативата идва и в момент, когато компанията активно насочава усилията си в развиването на потребителски здравни продукти като Apple Watch например. Идеята на гиганта е да навлиза все повече в тази сфера и да окаже явно влияние за подобряването на системата в САЩ. Наскоро изпълнителният директор на компанията Тим Кук потвърди амбициите за „значителен принос“ в здравеопазването и пред акционерите. 
Коментари: 0