Apple отваря някои от магазините си в САЩ

Клиентите ще се допускат само с маски и след премерване на телесната температура

Apple отваря някои от магазините си в САЩ

Снимка: БТА

448 ~ 1 мин. четене

Apple се готви да отвори някои от магазините си в САЩ след като близо два месеца останаха затворени за клиенти заради пандемията от коронавирус, съобщава CNN Business. Компанията обяви, че започне отваряне на магазините си от понеделник в четири щата – Айдахо, Южна Каролина, Алабама и Аляска.

В магазините ще се предприемат допълнителни мерки за безопасност. Температурата на всеки, който влиза в магазините ще се мери, клиентите, както и персонала задължително трябва да носят предпазни маски и ръкавици. Освен това в магазините на компанията ще се допускат определен брой хора, а в случай, че някои от тях нямат защитни маски, то Apple ще им предостави такива на входа на магазини.

„Въпреки това препоръчваме на нашите клиенти, ако е възможно да използват нашите онлайн магазини“, каза говорителят на компанията.

Apple затвори всички свои магазини извън Китай в началото на март, когато пък отново отвори магазините си в азиатската страна, които бяха затворени през февруари заради избухването на заразата в Ухан. Компанията има 510 магазина по целия свят, 271 от които са в САЩ.

Коментари: 0