Apple представи кредитна карта и услуги за видео, новини и игри

Apple TV+ ще даде възможност на потребителите да се абонират за отделни услуги за стрийминг,

Apple представи кредитна карта и услуги за видео, новини и игри

Снимка: БТА

На първото си за годината голямо медийно събитие Apple обяви няколко нови услуги, включително за видео стрийминг и новини. Компанията привлече вниманието и със своята кредитна карта. „Създаваме нарастваща колекция от услуги от световна класа и това е всичко, за което говорим днес”, заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук, цитиран от CNBC.

Apple TV+ ще даде възможност на потребителите да се абонират за отделни услуги за стрийминг, като HBO Go или Starz, както и да гледат предавания или спортни събития чрез него. Apple TV+ ще предлага и оригинално видео съдържание, произведено от технологичния гигант. По данни на Goldman Sachs компанията е свързана с 34 различни продукции. Известно е, че към някои от тях са привлечени холивудски знаменитости като Стивън Спилбърг, Рийз Уидърспун, Стив Карел и Дженифър Анистън.

Новото приложение на Apple ще е съвместимо с iPhone, iPad и Apple TV, а през есента ще стане достъпно и за Mac компютрите. Любопитното е, че то ще може да се изтегли и от притежатели на някои избрани телевизори на Samsung, LG, Sony и Visio, както и през декодерите на Roku и Amazon.

Apple TV+ ще стартира през май.

Новините също са на дневен ред

Днес компанията представи и приложението за новини Apple News+. То ще включва журналистическо съдържание, а абонаментът ще е 9.99 долара за САЩ и 12.99 долара в Канада.

Apple предлага безплатен пробен период от един месец за услугата.

От компанията споменаха няколко списания, които ще влязат в приложението, в това число Wired, Popular Science, National Geographic и Essence. Apple News + включва и достъп до съдържанието на Los Angeles Times и Wall Street Journal. Общият брой на изданията в приложението надхвърля 300.

От Apple твърдят, че няма да позволят на рекламодателите да следят потребителите на Apple News+. Коментарът е във връзка с актуалната тема за неприкосновеността на личния живот.

Плащания

Apple анонсира и собствена кредитна карта, наречена Apple Card, като любопитното е, че физическата пластика е изработена от титан. Apple Card ще показва на потребителите колко са похарчили и колко дължат в приложението Wallet (за мобилен портфейл) за iPhone. Апликацията ще следи разходите по категории и ще предоставя подробна история на транзакциите, която ще е интегрирана и в Apple Maps.

Картата няма да таксува потребителите за просрочвания. Промяната на адреса на клиента и други видове услуги ще се извършват от разстояние, чрез текстово съобщение към бот.

„Нашата цел с Apple Card е да предоставим на всеки клиент лихвен процент, който е най-нисък в индустрията”, коментира вицепрезидентът по интернет услуги на Apple Дженифър Бейли.

Apple Card използва мрежата на Mastercard и се управлява от Goldman Sachs. Нито Apple, нито Goldman Sachs ще използват лични данни за реклама, посочиха отново от Apple във връзка защитата на неприкосновеността на потребителите.

За финал: Игри
 
Apple обяви и нов пакет от видео игри, наречен Apple Arcade. С един абонамент човек ще си осигури достъп до над 100 игри, всички от които са достъпни през устройствата на марката.

Нови игри ще бъдат добавяни редовно, а и ще са достъпни дори без интернет връзка, след като бъдат изтеглени.

Услугата ще бъде достъпна за клиентите тази есен, казват от Apple.

Фокусът на Apple върху абонаментните услуги идва в критичен за компанията момента, когато продажбите на най-важният ѝ продукт – iPhone, продължават да се свиват.

Инвеститорите са обнадеждени, че бизнесът с услуги на гиганта, който включва постъпленията от App Store и лицензионни такси в допълнение към месечните абонаменти, ще помогнат за по-голямата част от ръста на приходите през идните няколко години.

Акциите на Apple се понижиха с по-малко от 2% по време на търговията в понеделник.
Коментари: 0