Apple пуска три нови iPhone до края на 2015 г.

iPhone 6S iPhone 6s Plus и iPhone 6c ще бъдат оборудвани с LTPS матрици на екраните

Apple пуска три нови iPhone до края на 2015 г.
3839 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Технологичният гигант Apple планира да пусне три нови iPhone през втората половина на 2015 г., пише изданието DigiTimes, цитирайки източници на компанията.

През октомври Apple представи смартфоните iPhone 6 и iPhone 6 Plus с 4,7 и 5,5-инчови дисплеи. Предишното поколение на модела е с 4-инчов екран.

Според появилата се информацията новите модели iPhone ще бъдат iPhone 6S, iPhone 6S Plus и 4-инчово устройство, което за момента се нарича iPhone 6c. Смартфоните ще бъдат оборудвани с LTPS матрици на екраните.Компанията планира да продаде 10 млн. екземпляра от iPhone 6c, който по неофициална информация ще бъде оборудван с процесор Apple A8, а останалите два модела ще са базирани на най-новия чипсет Apple A9.
 
Сред екстрите, които ще имат трите нови попъления в портфолиото на най-продавания смартфон на Apple, са NFC модули за поддръжката на мобилното разплащане Apple Pay, скенер за пръстови отпечатъци Touch ID. Те ще бъдат защитени със закаленото стъкло Gorilla Glass. Новите дисплеи ще се произвеждат от компаниите Japan Display и LG, които са партньори на Apple.

Компанията Wistron ще се заеме с производството на смартфоните iPhone 6c, а Foxconn и Pegatron ще си разпределят работата по iPhone 6S iPhone 6s Plus.
Коментари: 0