Apple ще прави новия Mac Pro в САЩ, за да избегне китайските мита

Но останалите продукти са под заплаха от по-високите тарифи

Apple ще прави новия Mac Pro в САЩ, за да избегне китайските мита

Снимка: БТА

Apple ще произведе следващото поколение на своя настолен компютър Mac Pro в Остин, Тексас, съобщи компанията .

Mac Pro е единственият основен компютър на Apple, който се сглобява в САЩ. Повечето продукти на Apple, включително iPhone, се сглобяват в Китай и са изправени пред заплахи заради митата, които Вашингтон и Пекин размениха.

През уикенда компанията е получила федерално разрешение,  което й позволява да внася някои необходими части за Mac Pro, без да плаща мита за внос. Apple заяви, че новите модели Mac Pro включват над два пъти повече компоненти, произведени в САЩ, отколкото предишните модели.

„Mac Pro е най-мощният компютър на Apple досега и ние се гордеем, че го създаваме в Остин. Благодарим на администрацията за тяхната подкрепа, която ни предостави тази възможност “, заяви в изявление изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

Предишна версия на Mac Pro също беше сглобявана в Тексас от Flex, подизпълнител на технологичния гигант от Купеиртино. Apple заяви, че новият дизайн, който беше обявен по-рано тази година, ще бъде произведен в същото съоръжение.

Mac Pro е компютър от висок клас за програмисти, артисти и други хора, които се нуждаят от по-мощна машина. Цената му започва от $5 999.

Apple все още е под сериозна заплаха от вносните мита, които трябва да влязат в сила от 15 декември, което може да засегне почти всички основни продукти, включително iPhone, iPad, MacBooks и Apple Watches.
Коментари: 0