Apple ще забави производството на iPhone 12

Наесен се очакват 4 нови телефона от американския производител

Apple ще забави производството на iPhone 12

Снимка: БТА

2747 ~ 2 мин. четене
Apple подготвя представянето на следващия си модел iPhone тази есен, но плановете могат да се променят, тъй като компанията забавя производството. The Wall Street Journal съобщи днес, че масовото производство на новите модели (очаквани като iPhone 12) е изместено с „около месец“. Това означава, че дори ако Apple ги обяви през септември, както обикновено, някои или всички модели може да не са достъпни за закупуване през същия месец, пише CNBC.

В информацията се казва, че компанията планира четири нови iPhone модела, включително един с 5.4-инчов екран, два с 6.1-инчови екрани и голям модел с 6.7-инчов екран. Не е ясно колко от тези модели ще бъдат засегнати от закъснението. В доклада се казва само „флагмански модели“, но някои анализатори твърдят, че Apple може да забави старта на някои или всичките си нови телефони.

Преди да удари пандемията от коронавирус, много анализатори очакваха следващите модели iPhone на Apple да започнат „супер цикъл“ на ъпгрейди благодарение на очакваното препроектиране на телефона и добавянето на 5G поддръжка. Значителна част от инсталационната база на iPhone все още се състои от модели, които стартираха още през 2015 г. и надеждата е, че тазгодишните устройства ще имат достатъчно нови функции, които да насърчат потребителите най-накрая да узреят за надграждане.

През януари Susquehanna заяви, че решението на Apple да създаде собствени модули за антенен пакет ще забави най-бързия ѝ 5G iPhone за декември или януари. Bank of America заяви през март, че бъдещият 5G iPhone може да се забави поради коронавируса. 

JPMorgan заяви, че новият iPhone на Apple може да се забави с един до два месеца. А Nikkei Asian Review заяви през март, че Apple обмисля да забави старта на новия си iPhone с "месеци" поради проблеми, свързани с търсенето на потребителите по време и след епидемията Covid-19.

Най-добрият анализатор на Apple от TF International Securities, Мин-Чи Куо, каза по-рано този месец, че вярва, че 6.1-инчовите и 5.4-инчовите телефони на Apple ще влязат в масово производство през септември и че по-големият 6.7-инчов модел няма да се произвежда масово до октомври “защото дизайнът на този модел е най-сложен".

Apple е правила това и преди. iPhone X бе обявен едновременно с iPhone 8 и iPhone 8 Plus през септември 2017 г., но топмоделът не беше в доставка в продължение на два месеца.

Apple е потърсена, но все още не е коментирала информацията за забавянето на производството.


Подкрепи Economic.bg