„Артекс“ изпълнява разпореждането на Борисов, спира строежа на „Златен век“

Компанията е категорична, че строителството на небостъргача е законно

„Артекс“ изпълнява разпореждането на Борисов, спира строежа на „Златен век“
2732 ~ 1 мин. четене

„Артекс“ преустановява строителството на „Златен век”, пише в съобщение до медиите от строителната компания. В момента работим по осигуряване на безопасността на обект „Златен век“, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК като технологичният срок за това е до 15.04.2019 г. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов, пише още в съобщението.

Небостъргач Златен век

От компанията посочват, че конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия.

Фирмата отново заявява категорично, че проектът „Златен век“ е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. Това обаче противоречи с твърденията на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на главния архитект на София Здравко Здравков, според които разрешителното е изтекло през ноември и не подновявано. Но пък съвпада със становището на ДНСК, според което има пропуски при строителството, но като цяло проектът е законен.

Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията. Припомняме на цялото общество, че „Артекс Инженеринг“ е строително-инвестиционна компания, която е от 25 години на пазара. Името ни е синоним на качество, законност и коректност. Спазваме стриктно всички закони на Република България. Никога не сме участвали в приватизационни сделки, обществени поръчки и не сме усвоявали средства по европейски фондове, казаха от строителната фирма в писмото до медиите.

Коментари: 0