Audi ще инвестира 14 млрд. евро в електрически и автономни коли

Автопроизводителят ще обърне голямо внимание и на дигитализацията на превозните средства

Audi ще инвестира 14 млрд. евро в електрически и автономни коли
Audi обяви, че до 2023 г. ще инвестира 14 млрд. евро в електрически и автономни превозни средства, какт и в дигитализация, пише Reuters. Тези области са част от всички пера, по които автопроизводителят планира да похарчи общо 40 млрд. евро през следващите 4 години. Освен това компанията планира преструктуриране, чрез което да увеличи с 1 млрд. долара приходите си за 2018 г.

От компанията обясняват, че целят да подхождат систематично и последователно спрямо електрическите превозни средства и че в бъдеще ще бъдат още по-съсредоточени върху този тип возила. „Ние постоянно приоритизираме ресурсите си към бъдещите продукти и услуги, които да са изключително атрактивни за пазара”, казва временният председател на Борда на директорите на Audi Брам Скот.

В средата на октомври стана ясно, че Audi ще плати глоба в размер на 800 млн. евро заради скандала „Дизелгейт”, при който редица немски автопроизводители бяха разобличени, че са манипулирали тестовете на дизеловите си двигатели така, че да изглеждат по-екологични, отколкото реално са. Това, в комбинация с факта, че Германия започва да предприема стъпки срещу дизеловите автомобили, вероятно са сред основните причини компанията да залага все повече на електромобилите.
Коментари: 0