Автомобилната марка на Volvo Polestar избра Великобритания за нов развоен център

Компанията първоначално ще наеме 60 инженери

Въпреки Brexit

Автомобилната марка на Volvo Polestar избра Великобритания за нов развоен център

Снимка: Polestar

1056 ~ 1 мин. четене
Шведският производител на луксозни електрически автомобили Polestar, който е собственост на Volvo Cars и китайската компания-майка Geely, създава научени развоен център във Великобритания за разработване на нови автомобили. Това съобщиха от компанията днес, цитирани от Ройтерс.

Този ход идва в момент, когато предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз намали производството на автомобили в Обединеното кралство и накара няколко производители да намалят обемите и да предупредят за проблеми с доставчиците и работниците от ЕС.

Polestar, чиито автомобили са известни със златните си колани с лого, заяви, че няма специални съображения относно Brexit при вземането на решението си, тъй като този ход е свързан с използването на съществуващия инженерен опит във Великобритания.

Компанията възнамерява първоначално да наеме 60 инженери във Великобритания и да разшири екипа си по-нататък през годината.

В момента компанията произвежда единствения си хибрид, Polestar 1, в Китай, и представи своя седан, Polestar 2, конкурент на Model 3 на Tesla, по-рано тази година.

Автомобилният производител също така обеща да пусне на пазара електрически SUV тип купе, Polestar 3, през 2021 г., точно след очакваното пускане на Model Y на Tesla.

Центърът във Великобритания, чиито разходи ще се поемат от Polestar, ще бъде първото независимо съоръжение на марката, като компанията досега разчиташе на Volvo за R&D разработки.
Коментари: 0