Бъфет смята, че $1000 за iPhone X са малко

Милиардерът продължава да купува акции на Apple

Бъфет смята, че $1000 за iPhone X са малко
1876 ~ 1 мин. четене
Милиардерът Уорън Бъфет мисли, че iPhone X с цена от $1000  е "изключително подценен".

Това заяви легендарният инвеститор в интервю за Becky Quick по CNBC в четвъртък, в което каза още, че Berkshire Hathaway продължава да купува акции на Apple.

Говорейки, че Apple пуска пускането на куп нови модели, той казва, че iPhones осигуряват огромна стойност на стотици милиони хора, които "практически живеят живота си" чрез тях. Казвайки това обаче, Бъфет коментира, че не вижда Apple да повиши цената на над $1000.

"Има конкуренция, така че не можете да вдигате цената, но по отношение на ползата за хората и това, което получават те за хиляда долара - сума, за която може да организирате вечеря, то това е невероятно", коментира той.

Бъфет е известен с това, че не ползва смартфон, а има стар сгъваем апарат. Той обаче признава колко е важен смартфонът в ежедневния живот на други хора.

"Имам самолет, който ми струва много, може би един милион долара годишно или нещо подобно. Ако използвах iPhone - използвам iPad много - ако използвах iPhone като всички мои приятели, предпочитам да се откажат от самолета ", каза той.

Бъфет остава с положителна нагласа за движението на акциите на Apple и каза пред CNBC, че е купил "още малко" книжа на компанията през последните месеци. Регулаторният регистър по-рано през август показа, че фондът му Berkshire притежава 246,5 милиона акции на Apple, или около 5,1% от Apple, към 30 юни.
Подкрепи Economic.bg