Българинът, хакнал сметката на Бил Гейтс, избяга от ареста

Той бе задържан преди седмица от полицията във Филипините

Българинът, хакнал сметката на Бил Гейтс, избяга от ареста
Българинът, осъден за проникване в банковата сметка на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс, Константин Симеонов Кавръков, е успял да избяга от ареста във Филипините, съобщава в. "Дневник", като цитира местното издание Philippines Lifestyle News.

Преди седмица той бе задържан от властите в пристанищната зона на град Замбоанга в опит да стигне с ферибот до остров Тави-Тави.

33-годишният Кавръков е считан за лидер на международен престъпен синдикат, отговорен за клонирането на дебитни и кредитни карти.

Кавръков вече беше задържан веднъж през април 2015 г. в град Кезон. Не е известно как е успял да се измъкне два пъти от правосъдието. Според властите в Манила той откраднал хиляди долари от банкова сметка, принадлежаща на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Българинът получава присъда в Парагвай, след като е признат за виновен за виртуални банкови измами. Заради деянието си става известен като "царя на хакерите". Измъква се от затвора и по-късно пристига във Филипините. Смята се, че поради пропуски в сигурността на банковата система на Филипините Кавръков и групата му, която се представя като "Българската група на суперхакерите", са избрали да действат главно в страната, пише изданието.
Коментари: 0