България е топ аутсорсинг дестинация за 2015 г.

Scale Focus също получи приз в категорията „Доставчик на годината“

България е топ аутсорсинг дестинация за 2015 г.
3833 ~ 2 мин. четене

България беше определена за най-привлекателна аутсорсинг дестинация за бизнес услуги и информационни технологии в света за 2015 г. Страната ни спечели приза на британската Национална аутсорсинг асоциация на официална церемония в Лондон. Отличието получиха ръководителят на Службата за търговско-икономически въпроси Тоня Койчева и Стефан Бумов, председател на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Българската фирма Scale Focus също получи приз в категорията „Доставчик на годината“.

„2015-а е една от най-успешните години в историята на българската аутсорсинг индустрия. Фактът, че страната е призната за топ аутсорсинг дестинация измежду най-уважаваните в индустрията организации в Европа, е голяма чест, но и огромна отговорност. Сега България се изправят пред предизвикателството да надхвърли това постижение“, каза председателят на БАА.

България спечели приза в конкуренция със Словакия, Южна Африка и Шри Ланка. Страната ни е номинирана за трета поредна година, като привлекателна дестинация за реализиране на инвестиционни проекти в областта на информационните технологии и бизнес услугите. Отличието е резултат от съвместните дългогодишни усилия на Българската аутсорсинг асоциация, Българска агенция за инвестиции (БАИ), български компании, Службата за търговско-икономически въпроси в Лондон и др.

Това е поредното международно признание за страната ни и за аутсорсинг индустрията у нас, след като през октомври България стана носител и на Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г., която вече шеста поредна година отличава усилията на държавите и компаниите за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинга на паневропейско ниво.

Тазгодишните успехи на аутсорсинг индустрията у нас бяха предшествани от изключително успешната 2014 г., когато България бе класирана на 9-о място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг според „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.

Аутсорсинг секторът продължава да бъде сред най-динамичните и бързоразвиващи се бизнеси в България, като за поредна година през 2014 г. бележи ръст от 13,7% в сравнение с 2013 г. и представлява 3% от БВП на страната. Той е дал възможности за кариера и професионално израстване на над 33 хил. млади специалисти през 2014 г.

Подкрепи Economic.bg