„България Еър“ опроверга транспортното министерство за отменените полети

Авиокомпанията е категорична, че няма отменени полети по вътрешните ѝ линии и линиите до Европа

„България Еър“ опроверга транспортното министерство за отменените полети

Снимка: България Еър

17667 ~ 1 мин. четене

Националният превозвач „България Еър“ опроверга официално публикувана от министерството на транспорта (МТИТС) информация, че се отменят десетки полети от и до Летище София, много от които на превозвача.

„Няма отменени полети по вътрешните си линии и линиите до Европа“, категорични са от авиопревозвача, въпреки че според МТИТС полети през юли и август полети между София и Варна почти няма да има. До Бургас са отменени всички през тази месец и няколко през юли. Десетки полети, според транспортно министерство, са отменени и по европейските линии на авиопревозвачите.

Към 26 юни авиокомпанията е възстановила полетите си и лети редовно по всичките си директни маршрути, с изключение на Русия и Израел, където са въведени рестрикции от местните власти, пишат от „България Еър“.

С три честоти на ден националният превозвач изпълнява полетите си между София и Варна, а от 29 юни по веднъж на ден ще се изпълняват и полетите между София и Бургас. Няма отменени полети и по линиите до Италия, Испания, Чехия, Австрия и останалите европейски линии, до които „България Еър“ оперира, пише още в опровержението.

Малко след като от компанията изпратиха позицията си до медиите, от транспортното министерство коригираха файла си с полетната информация, откъдето се вижда, че наистина полетите не са отменени.

Подкрепи Economic.bg