България отнесе Куба с 3:0 във Варна

Волейболистите ни записаха 6-та победа в Световната лига

България отнесе Куба с 3:0 във Варна

Националният отбор на България по волейбол спечели първото си домакинство от тазгодишното издание на Световната лига. „Лъвовете” победиха без особени проблеми състава на Куба с 3:0 гейма пред погледите на близо 5 хил. зрители в реконструрираната зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна.

Момчетата на Пламен Константинов спечелиха първия гейм с 25:23. Втората част вървеше точка за точка до първата техническа пауза, след която „трикольорите” вдигнаха темпото и заслужено поведоха с 2:0 след като оставиха гостите на 16 точки.

Кубинците обаче отвърнаха в началото на третия гейм, изграждайки сравнително солиден аванс, който се запази до 23:23, след което се стигна до ново равенство, в което обаче предимството бе на страната на българския тим, който след 26:24 успя да затвори мача за „чиста” победа – 3:0. Това е 6-ти успех за националите ни в престижния волейболен турнир. 

Припомняме, че утре вторият състав на България играе финал срещу Германия във волейболния турнир на Европейските игри в Баку.

Коментари: 0