България ще домакинства шест заседания на европейски комисии

Това ще стане в рамките на 6-месечното председателство на страната ни в ЕС

България ще домакинства шест заседания на европейски комисии
760 ~ 1 мин. четене
България ще бъде домакин на общо шест заседания на комисии от парламентите на държавите членки в рамките на 6-месечното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Това е записано в Календара на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС от 1 януари до 30 юни 2018 г., който бе приет от депутатите на днешното последно парламентарно заседание.

Календарът бе приет единодушно със 133 гласа „за“ и включва 5 задължителни и 1 допълнително заседание. Първата среща е бъде на председателите на Комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС (21 - 22 януари 2018 г.).

Интерпарламентарната конференция по въпросите за Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана ще се проведе между 8 и 10 февруари. Съвместната група за парламентарно наблюдение на ЕВРОПОЛ е на 18 - 19 март, срещата на председателите на Комисиите по енергетика на парламентите на ЕС (13 - 14 май) и конференцията на Комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС  - на 17 - 19 юни.
Подкрепи Economic.bg