Българска компания с международно признание за фин-тех иновация

Тя се нареди сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered

Българска компания с международно признание  за фин-тех иновация

Българската финансова компания Кеш Кредит получи международно отличие от фин-тех индустрията на наградите за финансови и технологични иновации Triple A Digital, които се присъждат на финансови институции и технологични компании в Азия и Тихоокеанския регион за постижения в иновациите и дигитализирането на финансовия сектор и услуги. 

Кеш Кредит бе удостоена с приза "Най-иновативен проект за анализ на данни". Компанията се нареди сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered и други, отличени за постигнатия пробив с нововъведенията си във финансовия сектор в Югоизточна Азия.

Екипът на финансовата компания получи признание за революционната си платформа и методология за кредитна оценка на база на big data анализ от алтернативни източници на данни като мобилни оператори, социални платформи и данни, събирани от смартфони. Церемонията по награждаването се проведе на 15 март в хотел Four Seasons в Хонг Конг.

Услугите на Кеш Кредит са изключително достъпни за всички, особено за тези, които днес не се обслужват от банковия сегмент. Компанията си партнира на Филипините с най-големия телеком оператор – SMART Telecommunications – чрез неговите дъщерни дружества Voyager и FINTQ. 

Кеш Кредит започва своята дейност в страната през 2016 година под бранда Pera Agad. Първата услуга, която предлага, е необезпечен кредит за индивидуални клиенти и микробизнеси. Той е дигитален, светкавичен и предназначен за преобладаващата част от населението, което не използва банкови услуги.

Заедно можем да променим живота на повече от 80% от населението на Филипините, което в момента няма достъп до никакви финансови и банкови услуги. Твърдо вярваме, че технологиите, иновациите и big data анализите трябва да бъдат не цел сами по себе си, а начин да разрешаваме истински проблеми и да предложим на всички хора достъпно и сигурно кредитиране“, сподели Диана Крумова, търговски директор на Групата на Кеш Кредит.

Коментари: 0