Български град е домакин на международен кулинарен фестивал

„България посреща вкусовете на света“ е с благотворителна кауза

Български град е домакин на международен кулинарен фестивал

Стара Загора е първият град, в който ще се проведе Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“.  Целта на инициативата е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат мост за партньорство и развитие.

Фестивалът е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България!?“, която популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация през 2015 г..

По време на събитието ще бъде представен икономическият, туристически и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори.

Освен това, инициативата е с ясна благотворителна кауза. Ще се набират дарения, които ще бъдат вложени в липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Срещу минимално дарение от 3 лева в подкрепа на каузата, посетителите на събитието, ще могат да дегустират приготвените по време на презентациите кулинарни специалитети от страните участнички, местни специалитети и чудесни вина и напитки, предаде БГНЕС.

То е насочено към професионални готвачи и ученици от специализирани училища, любители на кулинарното изкуство, лица с потенциални икономически, търговски, кооперационни и инвестиционни интереси към регион Стара Загора, както и към всички граждани и гости на града.

Коментари: 0