Български замък със златно отличие на световно изложение в Китай

„Влюбен във вятъра” завоюва солидни позиции на азиатския туристически пазар

Български замък със златно отличие на световно изложение в Китай
4556 ~ 2 мин. четене

На Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай  Замъкът „Влюбен във вятъра”  беше класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт”.  Наградата има изключителна тежест не само заради участието на над 300 000 проекта от целия свят, а и заради солидното представяне на  държавни организации и международни корпорации от рода на MGM, с милионни бюджети  и традиционно силно присъствие на подобни международни събития, съобщават от туристическата забележителност.

В категорията „Качество на туристическия продукт” на почетното второ място останаха Кралските музеи Гринуич в Лондон. Златното отличие нареди Замъка до популярни дестинации и организации, класирани на първите места в другите категории: Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от ОАЕ, световноизвестния курорт Бинтан Ризорт в Сингапур и Туристическият конгресен център на Лос Анжелис.

Музеят на Мадам Тюсо  в Лондон и европейският атракцион с 20-годишен юбилей Евро Дисниленд, които бяха специално поканени на форума “World Bridge Tourism –2018” , останаха извън класацията.

По инициатива на Европейската туристическа асоциация и на правителството на Китайската Народна Република 2018-а е обявена за година на интензивен туристически обмен, главно в посока от Китай към Европа.  Статистическите  данни сочат не  само увеличаване на потока от  туристи, но и нарастване на реалните инвестиции в страните, в които качеството на туристическите услуги е съобразено с особеностите и извикванията на туристите от азиатските страни. 

Златното отличие, присъдено на Замъка „Влюбен във вятъра” в Китай, е признание за развитието на българския туризъм. Наградата ще бъде връчена официално на собственика на Замъка Георги Тумпалов на 3 юни 2017 г. , което ще съвпадне и с откриването на летния туристически сезон в Созопол. На церемонията ще присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на посолството на КНР в София, директорът на китайския институт по туризъм, представители на държавата и бизнеса.

 „Въпреки че сега откриваме сезон2017, за който сме абсолютно подготвени, тази наша награда сочи „пътя ни”  за следващия сезон. Ние винаги се стараем да работим в перспектива и да бъдем с крачка напред. С цялата си дейност се стараем не само да предлагаме качествен продукт, който получи поредното международно признание, но и да  бъдем новатори и фактор в туризма - не само в България, а и по света. Неслучайно на конгреса  на Skal International в Монако миналата година единствено ние представихме уникален туристически продукт и то от името на световна организация, която има за мото Game Changers, т.е. тези които променят „правилата на играта”, заяви собственикът на Замъка, Георги Тумпалов

Коментари: 0