Българско Mini от Китай

\"Най-ексцентричното Mini във Вселената\" е дело е Vilner

Българско Mini от Китай
252 ~ 2 мин. четене
Новосъздаденото студио на българското ателие за автомобилни доработки Vilner в Китай представи най-новия си проект. Той е базиран на Mini One Cabrio, като е предназначен за младата китайска актриса Тян Лин.

Най-ексцентричното Mini във Вселената, така хората във Vilner определят доработения автомобил. Той е създаден според желанията на Лин, която заявила, че иска автомобил, който е всичко друго, но не и скромен или дискретен, пише automedia.

Сред желанията на актрисата се нареждат наличие на елементи от чисто злато в интериора, като българското студио е гравирало ръчно иконки на бутоните, които може да се видят под скоростомера, горе при лостчето за управление на покрива, както и в конзолата пред скоростния лост. Последният също е получил позлата, като най-щедро покритите повърхности са ролбарите, зад главите на пътниците на втория ред. Ръчната работа по изрязване и гравиране на плочиците със символи, е било категорично изискване на Лин.

Друга специална поръчка е било колата да изразява представите на актрисата за вселената. Vilner го правят чрез 25 специално нанесени слоя боя и лак, покриващи всички основни пластмасови апликации на таблото и волана, включително и безелите на вентилационните дюзи. Други бутони пък получават преливащи се багри. Основните цветове на кожата и алкантарата са лилав и син, като са съшити с бели шевове. В бяло са решени и предпазните колани.

Отвън промените са по-умерени – бяло за джантите и асиметрично решение за арките на калниците. Задните са боядисани в бяло, като купето, докато предните получават синя боя.

Проектът е базиран на MINI One Cabrio от 2010 година, оборудвано с 1,6-литров двигател с 90 к.с.
Подкрепи Economic.bg