Бат Сали се отказва от депутатския си имунитет

Вчера Главният прокурор поиска отнемането му

Бат Сали се отказва от депутатския си имунитет

Депутатът от ДПС Александър Методиев, наричан още Бат Сали, сам ще се откаже от имунитета си. Това съобщи зам.-председеталят на парламентарната група на партията Станислав Анастасов.

От ДПС по никакъв начин няма да коментират решение на съд, следствие или прокуратура, тъй като все пак има разделение на властите.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер - противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като според Конституцията в тези случаи парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършени от народен представител престъпления по разпоредби от НК.

Коментари: 0