Без маска и предпазни средства: Борисов посети фурна за хляб

Премиерът разказа пред собственика на предприятието за икономическите мерки на държавата

Без маска и предпазни средства: Борисов посети фурна за хляб

Снимка: Бойко Борисов/Facebook

3503 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Министър-председателят Бойко Борисов и социалният министър Деница Сачева посетиха фурна за хляб, откъдето предаваха на живо във Facebook как разговарят със собственикът за икономическите мерки, които е предприела държавата за подкрепа на бизнеса. В 16-минутното видео премиерът разказва какви са възможностите на държавата и защо не може да подкрепи абсолютно всички индустрии по схемите „640/40“, „80/20“ и исканата от бизнеса – „80/0“.

Мерки срещу COVID-19

Прави впечатление, че почти през цялото време Борисов е без маска, докато разговаря отблизо със собственикът на фурната, който по някое време, по примера на премиера, също свали маската си в закритото помещение. Министър Сачева също в един момент не издържа и свали своето предпазно средство.

Прави впечатление, че през цялото време работниците в предприятието, които обслужват поточните линии в жегата на фурната, бяха с предпазни маски, макар и без ръкавици.

По време на лайв предаването Бойко Борисов обясни, че „на 14 декември, ако цифрите продължават да са такива, ще отворим детските градини и яслите, за да могат родителите да отидат на работа“.

Според него и мярката „60/40“ работи, и „80/20“ работи, „но най правилното е на 21 декември да отворим“. „Това е най-добрата антикризисна мярка“, каза премиерът. Според него това е напълно възможно, защото „вече има ваксини и лекарства,  а докторите се научиха да лекуват“.

„Но финансово-икономическата криза ще бъде толкова тежка в следващата половин-една година, че с тази практика – дава, давай, давай пари, за да държим работници, тя е хубава, но трябва да има край. Не може да е вечна“, каза още Борисов.

Подкрепи Economic.bg