Безос създава фонд за $2 млрд., подпомагащ училища и бездомни

Най-богатият човек в вета съобщи за инициативата в Twitter, като разкри, че тя ще се нарича Day One Fund

Безос създава фонд за $2 млрд., подпомагащ училища и бездомни
772 ~ 1 мин. четене
Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос създава благотворителен фонд на стойност 2 млрд. долара, който да помага на бездомните и да създаде нова мрежа от училища.

Най-богатият човек в вета съобщи за инициативата в Twitter, като разкри, че тя ще се нарича Day One Fund (Фонд "Ден 1").

Безос, чието състояние в момента е повече от 164 млрд. долара и е най-богатият човек на света, често е критикуван, че не отделя достатъчно за благотворителни каузи. Критиците правят сравнение с други от най-богатите хора в света като Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които отделят много по-голяма част от своето състояние за социални каузи.

Безос поиска съвет миналата година от своите последователи в Twitter как да използва личното си състояние за благотворителност.

Той обяви в изявлението си в мрежата, че Bezos Day One Fund ще допринесе за "съществуващите организации с нестопанска цел, които помагат на бездомните семейства" и ще финансира "мрежа от нови, нетърговски начални училища в общности с ниски доходи".

Фондът ще бъде разделен на Day 1 Families Fund (Фонд Ден 1 за семействата) и Day 1 Academies Fund (Академичен Фонд Ден 1).

Отделно от тази инициатива, досега най-богатият човек в света е дарявал за схеми, които подпомагат деца на имигранти, изследвания за лечение на рак и на университета Принстън, припомня Би Би Си.
Подкрепи Economic.bg