Безплатни визи за русначета

Въвеждаме кол център за руски туристи на номер 0 700 20 991

Безплатни визи за русначета

Снимка: Стоян Йотов

328 ~ 2 мин. четене

Визите за руски деца до 16-годишна възраст, които идват на детски лагери, фестивали, летни училища, ще бъда безплатни.  Това е било договорено по време на срещата на Българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова след среща днес с ръководителя на федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов.

„Има специална програма, която готвим с външно министерство за хора с увреждания и за пенсионери, така че в рамките на възможното ние да облекчим визовите процедури, когато тези туристи посещават фестивали и различни събития”, отбеляза министърът на туризма. 

От 1 февруари започва да функционира и кол центърът за руски туристи.

„Поех ангажимента по време на моето посещение в Москва миналата година да имаме специален кол център за руски туристи в България. Той вече е факт и от 1 февруари започва да функционира единен телефонен номер – 0 700 20 991. За цената на 1 градски разговор всеки руски турист може да получи цялата информация, която го интересува за негово предстоящо посещение или посещение в момента на руски език. По този начин отново да предложим максимален комфорт и руският турист ще с чувства спокоен,че престоят му в страната ще премине според неговите очаквания”, обясни министър Ангелкова. 

„От 1 до 5 февруари е тестовият период и се надявам след него тази линия да започне да функционира на пълни обороти”, допълни тя. 

„Нашата страна е безопасна и сигурна и ние полагаме всички усилия в тази посока. Ще продължим да вземаме всички необходими мерки, съвместно с руските служби, за да гарантираме максимално комфорта на всички руски туристи, които идват в България”, увери още тя.

Министърът допълни, че има информация от бранша, че ще бъдат предложени специални бонуси на руските туристи, почиващи у нас, като те ще са различни според продукта, който летуващите са предпочели.   

Подкрепи Economic.bg