Безжичните слушалки Gear IconX вече в България

Те разполагат със самостоятелен музикален плейър

Безжичните слушалки Gear IconX вече в България

Samsung Electronics обяви, че слушалките Gear IconX, които бяха представени заедно с фитнес гривната Gear Fit2 през юни, вече са налични на българския пазар. Устройството се отличава с изцяло безжичен дизайн, пулсомер и самостоятелен музикален плеър, за да предложи на потребителите ново фитнес изживяване. 

Те осигуряват лекo, удобно и сигурно прикрепване с три различни размера на слушалките (L, M и S), които могат да се активират само чрез поставяне на накрайниците в ушите. Когато поставите и двете слушалки, устройството се активира автоматично, за което Ви известява и функцията Voice Guide.

Потребителите могат да слушат музика като свържат слушалките със смартфона си или друго устройство, коeто поддържа Bluetooth, но основното предимство на Gear IconX е самостоятелният музикален плейър. Слушалките разполагат с вградена памет за съхранение на до 1000 песни.  

В допълнение, Samsung Gear IconX разполага с USB кабел и кутия за зареждане, с която потребителите могат както да зареждат, така и да съхраняват слушалките. Кутията за зареждане разполага и с още една функция – прехвърляне на музикални файлове. Когато я свържете с Вашия Galaxy смартфон чрез USB кабела и стартирате приложението Samsung Gear, Вие можете да управлявате музикалните настройки и да добавяте песни. 

Когато започнете тренировката, просто леко докоснете слушалката и музиката автоматично ще започне, като блокира околните звуци, за да достави оптимално музикално изживяване. С две докосвания по слушалките музикалният плеър превключва на следващата песен, а с три – към предишната. Звукът се управлява с движения на пръста нагоре или надолу по тъчпада. Когато се налага да имате ясна представа за обкръжаващата Ви среда, лесно можете да включите режима Ambient Sound на Gear IconX, с който ще чувате околните звуци.

Вие можете да стартирате програмата за проследяване на физическата си активност, като докоснете и задържите пръста си върху тъчпада на Gear IconX. След като пробягате 1 км, устройството ще Ви даде информация за показатели като изминато разстояние, скорост, време, сърдечен ритъм и изгорени калории. Благодарение на приложението Samsung Gear, можете да изберете колко често и каква информация за тренировката да получавате.  

Gear IconX разпознава автоматично два режима на движение – бягане и вървене – и е съвместим с приложението S Health, за да предложи цялостен набор от препоръки, свързани със здравето, проследяване на показателите и други функционалности.  

В допълнение, ако получите съобщение или известие, докато сте с Gear IconX, слушалките Ви алармират и ги четат за Вас. Към момента, функцията Voice Guide е налична за петнадесет различни езика. Вие можете да отговаряте на входящи обаждания като използвате една от двете слушалки. Ако свържете устройството с Вашия смартфон, ще можете да измерите сърдечния си ритъм. 

Коментари: 0